Kaviar och Dolmer

Det blev en trevlig och varierad utflyktsdag igår. Något som vi kan rekommendera och minnas.

Vi startade vår bussresa i Almuñecar. Därifrån åkte vi till Antequera och besökte bronsåldersgravarna eller Dolmarna (Dolmen de Menga) som de också kallas. Dolmarna finns med bland de största kända gravplatser i världen. Besöket började med en kort filmvisning om hur de byggdes för 5000 år sedan, innan vi besökte själva gravarna. Mycket intressant! Själv funderar jag kring om det kommer att finnas kvar några byggnadsverk efter oss om 5000 år?

 

Sen fortsatte vi bussresan till Caviar De RioFrio i Riofrio där vi fick berättat för oss om odling av stör. När fisken blir 16-17 år producerar den det ”svarta guldet” som inte är svart. Det är genomskinligt och gråt.brunt-gult-vitt. Denna ekologiska kaviaren från den spanska tillverkaren i RioFrio är världens renaste kaviar. Vi fick provsmaka tillsammans med champagne. Smaken var mild och god … men … inget speciellt! Nu har jag iallafall smakat och vet att jag aldrig kommer att köpa en burk äkta kaviar!

Kolla gärna in videoklippet från då Gordon Ramsey besökte RioFrio.

Tillbakavägen till Almuñecar gick högt uppe i bergen och vi fotograferade Mandelträden som blommade. En mycket vacker tillbakafärd och en trevlig resdag! Tack Bent Madsen som var arrangör!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s